Aeroport Targu Mures
Home | Contact
Termeni si conditii | Harta site


 
 
EUR       4.4407       
USD       4.049       Strategia de dezvoltare a Aeroportului Târgu Mureș gândită și pusă în practică de conducerea executivă se bazează pe exploatarea rațională a fantasticului potențial turistic prin curse charter, a potențialului economic cu resurse naturale bogate cu mână de lucru ieftină și calificată prin curse cargo. Parcul Industrial din vecinătatea Aeroportului Târgu Mureș, creează un centru bogat de mărfuri și produse industriale care alături de celelalte produse agricole din zonă și a celor deja recunoscute pe plan internațional în domeniu textil, pielărie, medicamente, mână de lucru ieftină, mobilier trebuiesc distribuite pe piața româneasca și pe cea internațională. Prin justa coordonare între transportul rutier asigurat prin poziționarea la 100 metri a șoselei europene E 60, cu cel feroviar asigurat prin linia ferată Târgu Mureș - Războieni - poziționată la 600 metri, transportul aerian la Aeroportul Târgu Mureș are un viitor deosebit în transportul cargo. Parcul Industrial Platforma Vidrasău are locația de 20,1 ha în partea de nord a Aeroportului Târgu Mureș, iar interesul major manifestat din fazele incipiente din partea investitorilor din întreaga lume a determinat Consiliul Județean Mureș să asigure o rezervă de dezvoltare de încă 20 ha a Parcului Industrial.

  • * POZIŢIE GEOGRAFICĂ FAVORABILĂ
  • * RESURSE NATURALE DE IMPORTANŢĂ NAŢIONALĂ
  • * INFRASTRUCTURĂ DEZVOLTATĂ
  • * MEDIU DE AFACERI FAVORABIL INVESTIŢIILOR STRĂINE
  • * SECTOR INDUSTRIAL IMPORTANT CU SPECIALIZĂRI UNICE ÎN ŢARĂ
  • * CONDIŢII FAVORABILE DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII
  • * POTENŢIAL TURISTIC DEOSEBIT
  • * FORŢĂ DE MUNCĂ ÎNALT CALIFICATĂ
  • * DIVERSITATE CULTURALĂ ŞI LINGVISTICĂ
  • * DISPONIBILITATE PENTRU COLABORARE A AUTORITĂŢILOR PUBLICE LOCALE

    Aşezat în zona central-nordică a ţării, în interiorul arcului carpatic, judeţul Mureş are un relief colinar şi de podiş în trepte cu structură echilibrată. Reţea hidrografică este bogată, cu elemente unice în Europa. Flora şi fauna diversă, existenţa a numeroase rezervaţii naturale, fac din acest judeţ o zonă turistică deosebit de importantă la nivel naţional.

    Zăcămintele de gaz metan (62,5 % din totalul producţiei naţionale este extrasă de pe teritoriul judeţului Mureş, gaz cu o puritate de 99,98%), Industria chimică şi industria de medicamente (locul 1 pe ţară la producţia de antidăunători), I ndustria alimentară zăcăminte de sare, rocile pentru materiale de construcţie, păduri întinse de foioase şi conifere (ocupă aprox. 30 % din suprafaţa judeţului), izvoarele minerale clorosodice şi reţea hidrografică importantă (traversat de râul Mureş) au permis o dezvoltare armonioasă şi a economiei judeţene.
    Industria textilă şi a încălţămintei, confecţii din textile, piele şi blană, Industria produselor din minerale nemetalifere, Construcţia de maşini, echipamente şi aparate electrice (producţia de utilaje pentru industria textilă, producţia de fire şi cabluri optice, producţia de aparatură şi instrumente medicale) completează peisajul economic al judeţului Mureş.
    Suprafaţa agricolă reprezintă 61 % din suprafaţa totală a judeţului Mureş. Principalele culturi: cereale, plantele tehnice, legume, fructe, viţa de vie. Zootehnia se remarcă prin numărul mare de capete de animale.
    Infrastructura rutieră cuprinde 1941 km de drumuri publice. Drumul european E 60 şi viitoarea Autostradă Transilvania conectează la coridoarele europene de transport. Infrastructura feroviară cuprinde 344 km de cale ferată, din care 86 km electrificată* Aeroportul internaţional Tîrgu Mureş este amplasat într-o poziţie strategică şi deserveşte 4 judeţe, cu o populaţie de aprox. 2,2 milioane locuitori
    Principalele zone turistice: Municipiul Tîrgu Mureş cu Cetatea Medievală, Palatul Culturii, Biblioteca Teleki, grădina zoologică (a doua ca mărime din ţară). Municipiul Sighişoara cu Cetatea Medievală, singura cetate locuită din Europa. Staţiunea balneoclimaterică Sovata, situată la 56 km de Aeroportul Tîrgu Mureş, renumită prin lacul heliotermic Ursu, cu apă sărată şi calităţi curative deosebite. Sectorul montan al Văii Mureşului cu localităţile Stânceni, Lunca Bradului, Deda, Răstoliţa, Gurghiu oferă posibilităţi de drumeţii şi practicarea sporturilor de iarnă.
    Staţiunile locale Sîngeorgiu de Mureş, Ideciu de Jos, Solovăstru şi Jabeniţa se remarcă prin calităţile curative date de ape sărate, nămoluri, ape iodurate şi clorurate * Zonele agroturistice se găsesc în special în comunele montane şi subcarpatice şi se remarcă prin frumuseţea peisajului, valorile etno-folclorice, meşteşuguri, gastronomia tradiţională.Rent a Car AXARent a Car Cluj Napoca si Targu Mures - Caruno

Dream Car Rentals

Oltea Rent A Car - Car Rental Agency