Aeroport Targu Mures
Home | Contact
Termeni si conditii | Harta site


 
 
EUR       4.4136       
USD       4.062       Targu Mures

Datat pentru prima oară în documentele vremii în anul 1332 sub numele de Novum Forum Siculorum, orașul Târgu Mureș amplasat în inima Transilvaniei a avut o existență marcată de evenimentele istoriei combinate și legate de nația română, ungară și germană.
Amprenta celor trei nații s-a concretizat și asupra stilului arhitectural al majorității clădirilor din oraș . Născut inițial ca un loc de târg, unde se întâlneau periodic negustorii și locuitorii din zona, el a devenit o așezare permanenta ce s-a dezvoltat după toate regulile unui vechi așezământ european în jurul zidurilor cetății.
Având azi 175.000 de locuitori, cetatea în jurul căreia s-a construit orașul este astăzi un loc de agrement și cultură, iar amplasamentul Palatului Culturii și Administrativ găzduiește azi sediul Prefecturii Mureș, a Consiliului Județean Mureș și spatii culturale diverse. Amplasamentele de cultură, biserici, muzee și case memoriale cu biblioteci renumite sunt puncte de atracție pentru orice turist din lume

SOVATA.

Stațiunea balneoclimaterică Sovata este amplasată la poalele munților Călimani la o altitudine de 500 m, la doar 61 km NE de aeroportul Târgu Mureș, pe râul Târnava Mică.
Aerul de la Sovata are una din cele mai mari concentrații de ozon din Europa, iar sarea găsită în abundență în sol a făcut să apară numeroase lacuri sărate. Cel mai mare și mai cunoscut este Lacul Ursu - lac sărat cu un fenomen helioterm aparte. Temperatura la suprafața Lacului Ursu în timpul verii este de 10-20°C, la o adâncime de un metru este de 30-40 C, crescând odată cu adâncimea. Aceste efecte ale lacului, acumulate cu tratamentele medicale naturiste din cadrul stațiunii balneoclimaterice Sovata duc la tămăduiri de boli cardio-respiratorii și ginecologice.
Prima atestare documentară a stațiunii datează din anul 1597 dar numai în anul 1858 a devenit stațiune balneară.

Sighișoara

Situata la 51 km SE de aeroportul Târgu Mureș pe cursul mijlociu al râului Târnava Mare, Cetatea Sighișoara a fost construită în anul 1191, dar doar în anul 1280 a fost atestată documentar sub denumirea de Castrum Rex. Construită ca punct fortificat de coloniștii germani veniți din Flandra și Saxonia să apere limita estică a imperiului germanic. Sighișoara este singura cetate din lume ce a fost și este tot timpul locuita fără întrerupere. Turnul cu ceas și figurine umane, bate regulat la orele fixe de sute de ani. La Sighișoara s-a născut în anul 1431 domnitorul roman Vlad Țepeș, ce avea să-l inspire pe scriitorul irlandez Bram Stoker în arhicunoscutul personaj Dracula.

VÂNĂTOARE

Reliefului variat din zona deservita de Aeroportul Târgu Mureș a permis oamenilor să descopere, departe de tumultul orașelor vechi îndeletniciri, pe care strămoși noștri le considerau adevărate profesii, cum ar fi vânătoarea și pescuitul. Puțini dintre noi știu că în zona transilvană se întâlnesc trofeele naturale ale celor mai puternici cerbi , lupi, vulpi, ursi și mistreți din Europa, dimensiunile corporale atinse de aceste animale (ex: cerb - 250 kg) fiind net superioare celor din vestul Europei. Vânatul viguros, sălbatic și purtător de trofee deosebite pentru împătimiții acestei activități; selectat de natura prin competiție, prădători naturali și condiții de viata deosebite, oferă doritorilor și posesorilor de aparate foto și de arme plăceri deosebite, prin metode de vânătoare din cele mai diverse, începând de la pânda la dibuit sau chemătoare.

PESCUIT

Pentru mulți dintre noi abundenta bălților, lacurilor, a rețelei hidrografice bogate din zona, dispuse la toate atitudinile formelor de relief este considerata o adevărata mană cerească.
Zone cum sunt cele de la Șăulia, rezervația de la Zau de Câmpie la 33 km NE de Aeroportul Târgu Mureș, zona Sovata și cea a Câmpul Cetății, la 38 km E de Aeroportul Târgu Mureș abunda în păstrăvi, crapi și diferite alte soiuri de peste, oferind prilejul unei binemeritate relaxări sau posibilitatea cuceririi unui nou trofeu.
Pentru cei care, însă, doresc să trăiască aventuri pline de tensiune, le recomandăm să-și încerce norocul în adevăratul "Rai" al peștilor - Delta Dunării, la 500 de km SE de aeroportul Târgu Mureș.

Mai multe informatii la centrele de informare turistica din:
    - Targu Mures
    - Sighisoara
    - Sovata
    - Odorhei
    - Miercurea Ciuc
    - Bistrita Nasaud
    - Covasna
    - Turda
    - MediasRent a Car AXARent a Car Cluj Napoca si Targu Mures - Caruno

Dream Car Rentals

Oltea Rent A Car - Car Rental Agency