Aeroport Targu Mures
Home | Contact
Termeni si conditii | Harta site


 
 
EUR       4.4563       
USD       3.9902       Refuzarea îmbarcarii
Aveti dreptul sa solicitati despagubiri în valoare de 125 EUR pâna la 600 EUR, în functie de distanta de zbor si de întârzierea produsa în urma redirectionarii cursei.

Întârzierile prelungite
În cazul în care întârzierea este mai mare cinci ore, aveti dreptul sa solicitati rambursarea costului biletului dar numai cu conditia renuntarii la calatorie.

Anularea
Aveti dreptul sa primiti despagubiri banesti, cu exceptia urmatoarelor situatii: ati fost informat cu privire la anularea cursei cu 14 zile înainte, sau orarul cursei redirectionate este foarte apropiat de orarul initial sau compania de transport aerian poate demonstra faptul ca anularea zborului a fost determinata de motive speciale.

Asistenta asigurata de catre companiile de transport aerian
În functie de împrejurari, în cazul în care îmbarcarea dumneavoastva este refuzata sau daca cursa cu care calatoriti este anulata ori întârzie, aveti dreptul la asistenta (asigurarea mesei, a mijloacelor de comunicare, a cazarii peste noapte daca este cazul). În cazul în care îmbarcarea dumneavoastva este refuzata sau daca cursa cu care calatoriti este anulata, puteti alege între a va continua calatoria sau a vi se rambursa costul biletului.

Identitatea companiilor de transport aerian
Trebuie sa cunoasteti din timp identitatea operatorului cursei cu care calatoriti. Companiile de transport aerian care nu ofera conditii sigure de zbor sunt interzise sau sunt supuse unor restrictii pe teritoriul Uniunii Europene.
Aceste companii sunt prezentate la:

http://ec.europa.eu/transport/air-ban/doc/list_ro.pdf

Raspunderea
Companiile de transport aerian raspund pentru pagubele produse în urma întârzierii curselor (pâna la ± 4.800 EUR), pentru deteriorarea si pierderea bagajelor (pâna la ± 1.200 EUR) precum si pentru vatamarile corporale sau decesele produse în urma accidentelor.
Ele nu poarta însa aceasta raspundere în cazul în care au luat toate masurile posibile pentru a evita pagubele produse sau daca s-au aflat în imposibilitatea luarii unor astfel de masuri.

Pachetele turistice
Operatorii de pachete turistice au obligatia sa prezinte informatii corecte cu privire la biletele de vacanta rezervate, sa respecte obligatiile contractuale si sa asigure protectia pasagerilor în cazul insolvabilitatii organizatorului.

Mai multe informatii?
Sunati la numarul gratuit* din orice punct în care va afl ati pe teritoriul UE, în timpul programului de lucru (09:00 - 18:30 CET în zilele lucratoare).

00 800 6 7 8 9 10 11

* Anumiti operatori de telefonie mobila nu permit accesul la numerele cu prefixul 00 800 sau taxeaza aceste convorbiri.
În unele cazuri, aceste convorbiri pot fi taxate daca sunt efectuate de la un post telefonic public sau de la hotel.

Pentru apeluri din afara UE (se aplica tarife normale):

(32-2) 299 96 96

http://ec.europa.eu/transport/air_portal/passenger_rights/doc/2008_apr_leaflet/apr_leaflet_ro.pdf
http://ec.europa.eu/transport/passengers/air/doc/complain_form/eu_complaint_form_ro.pdf

Din - Regulamentul (CE) no. 261/2004 al Parlamentului si Consiliului Europei (extras din Jurnalul Oficial al Uniunii Europene). Pentru mai multe informatii - numar gratuit - 00.800.67891011.
Companiile aeriene tip low-cost sunt companii care ofera în general bilete la preturi scazute, prin eliminarea unor servicii traditionale oferite pasagerilor.
Companiile aeriene de acest tip se supun aceluiasi regulament CE nr. 261/2004 al parlamentului si Consiliului Europei, privind drepturile pasagerilor.
Atât pentru companiile aeriene traditionale, cat si pentru companiile low cost, biletul constituie evidenta contractului de transport intre Transportator / companie aeriana si Pasager, al carui nume este înscris pe bilet.
Pentru a fi informati despre obligatiile pe care le au in momentul calatoriei, pasagerii pot accesa direct pagina de web a companiei de zbor sau pot obtine informatii de la reprezentantii acesteia.
Aeroporturile nu raspund de modificarile survenite in programele de zbor ale companiilor aeriene care isi asuma întreaga responsabilitate ce deriva din modificarea acestor programe.

Pentru companiile aeriene care opereaza in prezent pe Aeroportul Transilvania Tirgu-Mures , va sugeram sa solicitati informatii la urmatoarele adrese:
Tarom - +4 0265 236 200 www.tarom.ro
Malev - +4 0265 328 046 www.malev.com
Wizzair - +4 0903 760 100 www.wizzair.comRent a Car AXARent a Car Cluj Napoca si Targu Mures - Caruno

Dream Car Rentals

Oltea Rent A Car - Car Rental Agency